(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bezlepková kynutá vánočka

Potřebné ingredience
Ingredience 500g bezlepkové mouky 150g Korunního cukru moučka 100g rozinek 7g soli citrónová kůra Korunní cukr na posypání moučníků 350g vody 100g másla 2 vejce 1 balíček droždí (42g) mandle na ozdobení
Postup přípravy
Všechny přísady by měly mít teplotu 30 °CDroždí rozdrobíme, zasypeme troškou cukru a opatrně zalijeme trochou vody, necháme na teplém místě vyběhnout a v míse smícháme s ostatními přísadami. Důkladně prohněteme a vytvoříme vláčné těsto.Rozdělíme do 9 pramenů a upleteme jeden pletenec ze 4 pramenů, jeden pletenec ze 3 pramenů a jeden ze 2 pramenů.Upletenou a poskládanou vánočku ozdobenou mandlemi, dáme na teplé místo vykynout podobu 30 minut. Potom pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení cca 30-40 minut při teplotě 200 °C. Doporučuji dát do trouby mísu s vodou, bezlepkové pečivo není tak vysušené. Ještě horké pocukrujeme.Můj osobní tip: místo vody použít mléko, a místo jednoho kynutí, nechat vykynout těsto ještě před pletením cca 20 minut.Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé